Fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut

Leidt u te veel een zittend bestaan? Wilt u iets doen aan uw conditie? Bent u bij het afvallen op zoek naar een passende training? Jong en oud, mensen met bewegingsklachten en mensen die geen klachten hebben maar wél gezond en fit willen blijven: iedereen kan trainen bij De Bron!

Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Bewegen heeft een positieve invloed op de bloeddruk en het cholesterolgehalte, en verkleint de kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk en werkt uw spijsvertering beter. U voelt zich energieker, kunt gemakkelijker ontspannen en bent daardoor beter bestand tegen stress. Voldoende lichaamsbeweging verhoogt uw kwaliteit van leven, want als u soepel kunt bewegen, voelt u zich beter.
Dertig minuten bewegen maakt al een groot verschil!
Komt het doordat we meer zittend werk doen? Of doordat we onze vrije tijd anders invullen? Feit is dat een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking te weinig beweegt; in 2006 voldeed ongeveer 60% aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Deze norm geeft aan hoeveel minuten per dag u lichamelijk actief moet zijn voor een positief effect op uw gezondheid. Voor volwassenen gaat het om in totaal dertig minuten matig intensief bewegen op minstens vijf - maar liever alle - dagen van de week.
 
Sport-medische fitness bij De Bron
Als u bij de Bron een fitness-abonnement afsluit beginnen wij met een uitgebreide intake. De intake is een 1-op-1 contact met één van onze fysiotherapeuten. Er wordt een sport-medische anamnese afgenomen, er wordt duidelijk besproken wat uw doelen zijn om te trainen en er worden fysieke testen afgenomen om uw fysieke conditie te bepalen. (zie ook onder gezondheidstesten) Aan de hand van de uitkomsten van deze intake en uw persoonlijke doelen wordt er speciaal voor u een trainingsprogramma met deskundige begeleiding op maat door een ervaren (sport)fysiotherapeut ontworpen.  Vervolgens komt u 1 of 2 keer per week in een vaste groep (max. 8 personen) onder begeleiding van een fysiotherapeut uw trainingsprogramma uitvoeren. Er wordt goed gekeken of u de oefeningen correct uitvoert en er zijn regelmatig (tijdens het fitnessuur) evaluatiemomenten waarop u samen met de fysiotherapeut uw trainingsprogramma naar uw wensen kunt aanpassen. De kosten van de verschillende abonnementen en de mogelijke trainingsuren vindt u onder het submenu 'kosten en trainingsuren'.