Susanne Kroon- de Wit

Sinds mei 2014 versterk ik het team van de Bron. Ik ben 34 jaar, getrouwd, moeder van twee dochters en woonachtig in Wilnis. Sinds 10 jaar oefen ik mijn vak fysiotherapie uit waarvan ik al ruim zeven jaar met kinderen werk.

Werken met kinderen is voor mij een uitdaging, omdat kinderen vaak onverwacht reageren en ik mijn creativiteit in mijn behandeling kan verwerken.  Omdat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken ben ik mij hier verder in gaan specialiseren. In 2011 heb ik de 3-jarige Master opleiding Kinderfysiotherapie succesvol afgerond. Als Master kinderfysiotherapeut begeleiden wij kinderen met motorische problemen met als doel hen zo optimaal mogelijk te laten bewegen en te ontwikkelen. De uitdaging is het kind in een veilige omgeving plezier te laten krijgen in het bewegen. Dit kan er dan toe leiden dat een kind met meer zelfvertrouwen ook beter functioneert in zijn fysieke en sociale omgeving.
 
Om voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, volg ik regelmatig nascholingscursussen, studie- en congresdagen. 
Een aantal cursussen die ik gevolgd heb zijn:
-          Kinderorthopedie; hypermobiliteit
-          Babymassage
-          Zuigelingenasymmetrie; Diagnostiek en Interventie
-          Functionele klachten bij kinderen
-          Zuigelingenasymmetrie en Plagiocephalometrie
-          Kinderen in Beweging
 
Naast het behandelen van kinderen ben ik ook werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Bij de behandeling van volwassen heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in COPD- en orthese revalidatie.