Werken aan een gezond gewicht

Overgewicht is een snel groeiend probleem. Bij SMC De Bron kunt u 'Werken aan een Gezond Gewicht'. Drie maanden lang volgt u een bewegingsprogramma en ontwikkelt u een gezonde leefstijl, onder professionele begeleiding van onze fysiotherapeuten en diëtist.

Het programma is vooral gericht op verandering van uw dagelijkse gedrag, want dát is de basis voor een blijvend resultaat! Door een juiste voeding vermindert u uw energie-inname en door voldoende lichaamsbeweging neemt uw energieverbruik toe. Hierdoor spreekt uw lichaam zijn vetreserves aan en dat leidt tot gewichtsvermindering. Samen met u stellen we reële doelen. Een gewichtsverlies van vijf tot tien procent dat u meer dan twee jaar weet te handhaven levert u gegarandeerd gezondheidswinst op. En: bewegen is niet alleen goed voor uw gewicht, maar vermindert ook de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten of diabetes. Ook voor mensen die reeds dergelijke klachten hebben is dit programma uitermate geschikt. Grote kans dat uw bloeddruk of bloedsuikerwaarde verbetert.
 
Beweging

Het bewegingsprogramma bestaat uit een combinatie van cardio-fitness en spierkrachttraining. Uit onderzoek blijkt dat dit de beste combinatie van bewegen is. Bij het eerste, individuele gesprek bekijken we uw geschiedenis en leefstijl. Verder doet u onze ’De Bron Fitheidstest’, waardoor we een indruk krijgen van uw algehele conditie, lenigheid en spierkracht. Samen met u stellen we dan een op maat gesneden programma samen en begeleiden we u bij elke trainingssessie. U traint twee keer per week een uur lang in groepsverband (max. zes personen), in onze goed geoutilleerde fitnessruimte. De informatie uit de intake gebruiken we als eerste meetpunt en wordt aan het einde van het programma opnieuw gemeten en vergeleken.
 
Voeding

Onze diëtist gaat samen met u op zoek naar een nieuwe leefstijl en kijkt daarbij vooral naar de reële mogelijkheden en niet zozeer naar de beperkingen. De oorzaak van overgewicht is namelijk simpel, maar het oplossen van het probleem is dat vaak niet. Misschien heeft u eerder geprobeerd te 'lijnen', maar bleek het moeilijk vol te houden. Verandering van eetpatroon is nu eenmaal niet eenvoudig. De begeleiding bestaat uit individuele begeleiding (een eerste gesprek en tweewekelijkse controle) en twee groepsbijeenkomsten. Naast lengte en gewicht bepalen we uw lichaamssamenstelling met een zogeheten impedantiemeting.
 
Kosten

Heeft u van uw huisarts of specialist een verwijzing voor een diëtist, dan krijgt u vanuit de basisverzekering een vergoeding voor de individuele begeleiding. Heeft u geen verwijzing of bent u in het kalenderjaar al eerder bij een diëtist geweest, informeert u dan naar de geldende tarieven. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een (beweging)programma ter verbetering van de levensstijl.De kosten voor het gehele, drie maanden durende, programma bedragen bij verwijzing € 315,- (inclusief materiaal) of € 105,- per maand.
 
En hoe daarna verder?

Aan het eind van het programma hopen wij dat u een opstap heeft gevonden naar een gezondere manier van leven. Daarmee is het natuurlijk niet klaar en volgt de periode van volhouden. Misschien lukt het u in uw eentje, of met behulp van familie of vrienden, maar heeft u toch nog behoefte aan professionele hulp, dan staan wij bij De Bron altijd voor u klaar om de begeleiding voort te zetten.