Specialisten in beweging

Hoe maak ik een afspraak?

U kunt telefonisch contact opnemen 0297-266700 of het formulier onder de contactpagina gebruiken. 

Wat moet ik meenemen bij een eerste afspraak?

Bij u eerste afspraak moet uw verzekering pas, uw (geldige) legitimatiebewijs mee te nemen. Als u in bezit bent van een verwijzing van een huisarts of specialist, dan dient u deze ook mee te nemen.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Nee, fysiotherapeuten kunnen beoordelen en behandelen zonder verwijzing door een arts. 

Hoeveel behandelingen krijg ik vergoed?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Dit kunt u nalezen in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. Goed om te weten is dat de meeste verzekeraars vergoeden per jaar en niet per aandoening.

In ons systeem houden wij bij hoeveel behandelingen u heeft gehad. Het blijft echter uw eigen verantwoordelijkheid om in de gaten te houden hoeveel behandelingen u nog vergoed krijgt.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Met alle zorgverzekeraar hebben wij een zorgcontract. De rekening van uw behandeling gaat vaak direct naar de zorgverzekeraar indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Als u niet aanvullend verzekerd bent, of u bent beperkt verzekerd voor fysiotherapie, dan ontvangt u thuis een rekening.

Hoeveel bezoeken heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het probleem en het individu. Na een grondige evaluatie zal de fysiotherapeut hun behandelplan voor het revalidatieproces bespreken. 

Hoeveel behandelingen manueel therapie krijg ik vergoed?

Manueel therapie wordt net als reguliere fysiotherapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Echter worden bij de meeste verzekeraars een beperkt aantal behandelingen voor manueel therapie vergoed van de totale vergoeding. Controleer voor de zekerheid de eigen polis of neem contact op met de zorgverzekeraar met betrekking tot de vergoeding en voorwaarden omtrent manuele therapie.

Wordt de behandeling voor mijn kind vergoed?

Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar komt voor vergoeding in aanmerking vanuit de basisverzekering. Voordeel: u hoeft voor kinderfysiotherapie geen eigen risico te betalen (pas vanaf 18-jarige leeftijd is het eigen risico van toepassing).

  • Het maximale aantal behandelingen voor fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar bedraagt 9 behandelingen per aandoening. Mochten de klachten na deze 9 behandelingen nog niet over zijn, dan heeft het kind nogmaals recht op 9 extra behandelingen.
  • In totaal kunnen er dus maximaal 18 behandelingen per aandoening vergoed worden (voor kinderen tot 18 jaar).  Mochten er meer behandelingen noodzakelijk zijn en u heeft als ouder een aanvullende verzekering afgesloten, dan krijgt uw kind ook een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Hoe kan ik mijn afspraak (en) annuleren of opnieuw plannen?

Als u verhinderd bent dient u 24 uur van tevoren af te bellen. U neemt contact op met de praktijk via ons telefoonnummer: 0297-266700.

Zo stelt u ons in staat om in uw plaats een andere cliënt te behandelen. Belt u niet tijdig af, dan zijn wij genoodzaakt de gereserveerde tijd in rekening te brengen.

Kan ik komen sporten zonder dat ik een medische klacht en of blessure heb?

Ja; Jong en oud, mensen met bewegingsklachten en mensen die geen klachten hebben maar wél gezond en fit willen blijven: iedereen kan trainen bij De Bron! Kijk onder het kopje Fitness voor de mogelijkheden.

Stel een vraag

Staat u vraag er niet bij? Stel hem dan via onderstaand contactformulier of neem telefonisch contact met ons op 0297 266 700.