Specialisten in beweging

Sinds april 2017 versterk ik het team van Sport Medisch Centrum (SMC) de Bron. Eerst als stagiaire en fysiofitnessbegeleider en sinds mijn afstuderen in juli 2018 als algemeen fysiotherapeut, fysiofitnessbegeleider en sportmasseur. Ik ben sportief ingesteld en heb een brede interesse voor sport. Zelf doe ik aan voetbal, hardlopen, fitness.

Voor mijn studie tot fysiotherapeut heb ik op het CIOS in Haarlem (2010-2014) de opleiding sport gezondheid en vrijetijdsmanagement afgerond. Met deze studie heb ik tevens een diploma tot fitnessbegeleider en sportmasseur behaald. Naast mijn kennis als algemeen fysiotherapeut wil ik deze kennis dan ook graag inzetten in SMC de Bron.

Tijdens de opleiding aan het CIOS is mijn interesse in het bewegen en functioneren van het menselijk lichaam en daarmee mijn belangstelling voor het vak van fysiotherapeut ontstaan.

Tijdens mijn fysiotherapiestudie aan de Hogeschool van Amsterdam (2014-2018) ben ik als stagiaire fysiotherapie werkzaam geweest in verschillende fysiotherapiepraktijken. Daarbij heb ik diverse cliënten met verschillende klachten behandeld met als doel hun klachten te verbeteren/weg te nemen aan de hand van een vooraf opgesteld behandelplan met individuele doelen. Ik kreeg daarbij vaak te horen dat ik mensen goed kan enthousiasmeren, activeren en uitdagen in het doen van fysieke inspanningen en oefeningen, iets wat ik ook in de toekomst veelvuldig in mijn werkwijze als fysiotherapeut wil gebruiken.

Momenteel ben ik bezig met een Masteropleiding om oncologiefysiotherapeut te worden. Deze studie volg ik bij Avans Plus in Breda. Je wordt opgeleid tot een gespecificeerde oncologiefysiotherapeut om de oncologische patiënten te behandelen tijdens verschillende fases van hun behandeltraject. Mijn doel is om in de toekomst een oncologisch netwerk te gaan creëren in Vinkeveen en de omgeving vanuit SMC de Bron. Waarbij verschillende zorgdisciplines nauw met elkaar samenwerken om de oncologische patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Hiernaast ben ik aangesloten bij het landelijke netwerk van ‘Chronisch Zorgnet’. Als therapeut ben ik gespecialiseerd om patiënt met claudicatio, ook wel bekend als etalagebenen te behandelen. Als therapeut ben ik opgeleid om deze patiëntenpopulatie begeleiden met gesuperviseerde looptraining en eventueel te helpen het aanpassen naar een gezondere leefstijl.

De aankomende jaren wil ik door een brede cliënten interesse en het volgen van vervolgopleidingen en cursussen mij verder blijven ontwikkelen.

Paul-Kunkeler