Specialisten in beweging

Sinds april 2017 versterk ik het team van Sport Medisch Centrum (SMC) de Bron. Eerst als stagiaire en fysiofitnessbegeleider en sinds mijn afstuderen in juli 2018 als algemeen fysiotherapeut, fysiofitnessbegeleider en sportmasseur. Ik ben 24 jaar en woonachtig in Mijdrecht. Ik ben sportief ingesteld en heb een brede interesse voor sport. Zelf doe ik aan voetbal, hardlopen, fitness.

Voor mijn studie tot fysiotherapeut heb ik op het CIOS in Haarlem (2010-2014) de opleiding sport gezondheid en vrijetijdsmanagement afgerond. Met deze studie heb ik tevens een diploma tot fitnessbegeleider en sportmasseur behaald. Daarnaast heb ik tijdens mijn opleiding verschillende andere specialisaties gevolgd waarvan de meest relevante trainingsleer, buitensporten, voedingsleer, loop- en conditietraining zijn. Naast mijn kennis als algemeen fysiotherapeut wil ik deze kennis dan ook graag inzetten in SMC de Bron.

Tijdens de opleiding aan het CIOS is mijn interesse in het bewegen en functioneren van het menselijk lichaam en daarmee mijn belangstelling voor het vak van fysiotherapeut ontstaan. Nadat ik de opleiding had afgerond ben ik dan ook aansluitend direct gestart met de opleiding tot fysiotherapeut aan de Hoge School van Amsterdam.

Tijdens mijn fysiotherapiestudie (2014-2018) ben ik als stagiaire fysiotherapie werkzaam geweest en heb ik verdere ervaring opgedaan als fysiofitnessbegeleider en sportmasseur in de verschillende fysiotherapiepraktijken. Daarbij heb ik diverse cliënten met verschillende klachten behandeld met als doel hun klachten te verbeteren/weg te nemen aan de hand van een vooraf opgesteld behandelplan met individuele doelen. Ik kreeg daarbij vaak te horen dat ik mensen goed kan enthousiasmeren, activeren en uitdagen in het doen van fysieke inspanningen en oefeningen, iets wat ik ook in de toekomst veelvuldig in mijn werkwijze als fysiotherapeut wil gebruiken.

De aankomende jaren wil ik door een brede cliënten interesse en het volgen van vervolg opleidingen en cursussen mij verder blijven ontwikkelen.

Paul-Kunkeler