Specialisten in beweging
Nationale Diabetes Challenge

Wandelen is behandelen

Dat is het motto van de Nationale Diabetes Challenge(NDC) vanuit de Bas van de Goor Foundation! De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement, waarbij u wekelijks samen gaat wandelen onder begeleiding van Paul Kunkeler (fysiotherapeut) en Tessa Mossinkoff (diëtiste) en of andere zorgprofessionals.

Deze challenge is ontwikkeld om de kwaliteit van leven bij mensen met en zonder diabetes te verbeteren door middel van bewegen en leefstijl advies. Een super leuk, gezond en gezellig evenement, dat niet alleen bijdrage aan een gezonde leefstijl, maar ook de inwoners en hun zorgverleners met elkaar verbindt.

Dit jaar vindt de challenge plaats van dinsdag 3 mei t/m 24 september.

Wat houdt de NDC in:

 • 20 weken lang wandelen we 1x per week met elkaar. Dit jaar lopen wij dit jaar op de dinsdagavonden om 19:00 vanaf 3 mei 2022.
 • Het startpunt is wisselend vanuit; Vinkeveen, Waverveen, Wilnis en Mijdrecht.
 • Daarnaast ga je 1x per week zelf wandelen.
 • De wandelchallenge wordt afgesloten met een landelijke 4 daagse finale. Deze finale week vindt plaast van 21 t/m 24 september. Hiervan wandelen we drie dagen in onze eigen omgeving en de laatste dag, wandelen we gezamenlijk met alle deelnemers uit Nederland, in Arnhem.
 • Er is keuze uit de volgende afstanden: 3,5,10,15,20 km.
 • Het niveau van de challenge is “de beginnende wandelaar”. Afstanden boven de 20km zullen daarom NIET worden gelopen en het wandeltempo zal worden aangepast aan de groep.
 • Deelname kost €5 euro per persoon.
 • De challenge is geheel vrijblijvend.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben of twijfelen of het iets voor u is, dan kunt u mailen naar info@tmdietetiek.nl of info@smcdebron.nl.

Er wordt ook nog een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze vindt plaats op:

Dinsdag 19 april om 19.00.

Locatie: SMC de Bron (Tuinderslaantje 4 te Vinkeveen)

Enthousiast geworden?

Ga jij met ons de uitdaging aan? Geef je dan op via onderstaande link:

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/smcdebron/inschrijving/

 

De-Bron-37b-van-1

Kunnen we weer?

Vanavond is de persconferentie van de minister president. Het ziet ernaar uit dat de sportsector door de regering essentieel wordt verklaard! Lees het bericht.

De-Bron-37b-van-1

Corona update per 28 november

Beste avond sporters,Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november jl. heeft de regering bekend gemaakt dat amateursport vanaf zondag 28 november tot en met zaterdag 18 december 2021 niet na 17:00 uur beoefend mag worden. Dit betekent helaas voor onze avond sporters dat de trainingen vanaf 17:00 uur niet door kunnen gaan.Speciaal voor deze avond groepen hebben wij voorlopig tot 18 december 2021, de volgende beschikbare opties:

 1. Extra sporturen voor groepen op zondagochtend van 08:00 – 09:00 uur, 09:00 – 10:00 uur en 10:00 – 11:00 uur.
 2. Extra groep sportuur op zaterdagochtend van 11:00 – 12:00 uur
 3. Inschrijven op bestaande (dag) groepslessen waar nog enkele plaatsen vrij zijn (zie de bijlage voor de tijden)

Mochten bovenstaande opties u niet schikken, dan heeft u de mogelijkheid om het abonnement tijdelijk op te schorten.Wij verzoeken u vriendelijk aan te geven waar uw voorkeur naar uitgaat. U kunt dit doen door een mail te sturen naar info@smcdebron.nl. Geef hier ook bij aan wat uw eventuele 2e en 3e keuze zal zijn.We horen het graag!Met sportieve groet,Team van SMC de BronE-mailinfo@smcdebron.nlT: 0297-266700

De-Bron-37b-van-1

Corona maatregelingen per 6 november 2021

Tijdens de persconferentie op 2 november van demissionair premier Rutte en minister De Jonge zijn aangescherpte coronamaatregelingen bekend gemaakt. Deze regels gaan in vanaf 6 november en geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.

De nieuwe regelgeving houdt in dat vanaf zaterdag 6 november een corona toegangsbewijs in sportscholen verplicht wordt gesteld. Vanaf 6 november zijn wij dan ook genoodzaakt om bij binnenkomst uw corona toegangsbewijs te controleren.

Wat heeft u nodig?

Een corona toegangsbewijs die u kunt laten zien d.m.v. de corona check app of een papieren corona toegangsbewijs. Het coronatoegangsbewijs houdt in dat je kunt laten zien dat je hersteld, gevaccineerd of in het bezit bent van een recente negatieve coronatest.

Heb je geen smartphone of kun je geen coronatoegangsbewijs printen? Dan kun je ook telefonisch een papieren coronatoegangsbewijs met QR-code aanvragen. Dat kan via telefoonnummer 0800-1351 of uitprinten via coranacheck.nl/printen (hiervoor is een DigiD nodig).

Hoe wordt het toegangsbewijs gecontroleerd?

Sporters in een groep worden bij aanvang van de les gecontroleerd door de betreffende trainer. Sporters met een daluren/combi of patiënten abonnement worden bij de receptie gecontroleerd. Als de receptie niet bemand is, zal controle in de zaal plaatsvinden.

Mondkapje en basis maatregelingen

Vanaf heden is ook het dragen van mondkapjes verplicht als u plaatsneemt in de wachtruimte, behandelruimte of kleedruimte.  Uiteraard houden wij ons aan de basis regelgeving. Bij klachten verzoeken wij u dan ook om niet te komen sporten of naar de behandeling te komen.

Daarnaast blijven de basis hygiënische maatregelen, zoals jullie dat van ons gewend zijn. Het gaat hierbij om:

 • 1,5 meter is een veilige afstand
 • schud geen handen
 • was vaak en goed je handen
 • eigen handdoek meenemen
 • apparaten schoonmaken na gebruik

Wij begrijpen dat deze maatregelen veel van u verwachten en misschien ook consequenties met zich meebrengenNeem gerust met ons contact op als u vragen of opmerkingen heeft. Wij staan voor u klaar! Samen blijven we in beweging, ook nu!

Team SMC de bron

De-Bron-37b-van-1

Buitensporten

Beste sporters,

Het mooie voorjaarsweer vraagt om lekker buiten te gaan sporten!

Met gepaste afstand en uiteraard in achtneming van geldende corona regels willen wij het buitensporten graag weer gaan oppakken.

U als sport lid kunt hier de komende drie weken vrij gebruik van maken.

Vanaf maandag 8 maart starten wij met vier lessen per week.

Maandag:
17:00 – 17:50 uur
18:00 – 18:50 uur

Donderdag:
08:00 – 08:50 uur
09:00 – 09:50 uur

Er mogen per les maximaal 8 personen deelnemen. Vol = vol dus schrijf u snel in.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar info@smcdebron.nl.

Om deze activiteiten te kunnen aanbieden moeten wij voldoen aan de richtlijnen van NOC*NSF en de gemeente De Ronde Venen. Dit protocol vindt u in de bijlage en wij vragen u dit goed door te lezen. Helaas beschikken wij niet over alle e-mailadressen dus help ons door uw mede groepsgenoten op de hoogte te brengen van deze sport activiteit. Wij hebben zin om volgende week weer samen “hard” aan de slag te gaan om samen gezond en in beweging te blijven.

Graag tot volgende week!

Met sportieve groet,

Team SMC de Bron

Bijlage: 1 reglement buiten sporten, zie hieronder

Reglement buiten fitness SMC de Bron maart 2021

Onder voorwaarden mag er in de buitenlucht gesport worden.

Om te mogen trainen moeten we voldoen aan richtlijnen van NOC*NSF en de gemeente De Ronde Venen. Daarnaast zijn er regels opgesteld m.b.t. omgang en hygiëne. We verzoeken iedereen deze maatregelen goed door te nemen en na te leven, zodat we veilig en vooral weer met veel plezier kunnen sporten!

Wie mogen er trainen:

Alle leden van SMC de Bron.

Voor de leden gelden onderstaande punten:

 • Blijf thuis bij: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en koorts.
 • Blijf thuis als iemand bij uw thuis bovenstaande ziekteverschijnselen vertoont.
 • Houd anderhalve meter afstand met onze medewerkers en andere deelnemers.
 • Ga voordat u naar De Bron komt thuis naar het toilet.
 • Kom omgekleed naar de locatie met alleen een gevulde bidon, handdoek en reinigingsdoek om de sportattributen na gebruik te reinigen.
 • Was uw handen tenminste twintig seconden volgens de RIVM richtlijnen voordat u naar ons toekomt en als u weer thuis aankomt.
 • Hoesten en niezen doet u in uw ellebogen.

Accommodatie

Er wordt getraind buiten voor bij SMC de Bron. Hierbij wordt de 1,5meter regel in acht genomen.

De kleedkamers zijn niet beschikbaar, voor noodgevallen is wel een toilet en handenwasgelegenheid beschikbaar.

Aankomst en vertrek

 • Kom voor de veiligheid en de ruimte bij voorkeur lopend of met de fiets.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training naar SMC de Bron.
 • Volg de bewegwijzering bij de praktijk. De patiënten voor fysiotherapie hebben een eigen route    naar binnen.
 • Blijf na de training niet “hangen” en ga direct naar huis.
 • Freek en Martin zijn als BHV-er ook de corona coördinatoren en bij vragen kunt u hen aanspreken.

Training

Voor aanvang van de fitness liggen alle attributen buiten al klaar. Indien de materialen het toestaan heeft iedereen zijn eigen setje. Indien dit niet lukt zal tussendoor deze materialen schoongemaakt worden. Net als na afloop zullen de gebruikte materialen (matjes, dumbells, ballen etc.) worden schoongemaakt met uw zelf meegebrachte reinigingsdoekje. Dit om te voorkomen dat er teveel wordt gelopen. Voor iedere sporter zorgen wij voor een spuitbus met desinfectie materiaal.

De-Bron-37b-van-1

Corona Update 15 december

Tijdens de nieuw aangekondigde lockdown mogen de fysiotherapiepraktijken open blijven. Omdat fysiotherapie valt onder de medische contact beroepen mogen de fysiotherapeutische / revalidatie behandelingen worden voortgezet. Uiteraard onder de geldende RIVM maatregelingen.

Fitness

Helaas heeft de overheid ons voor de tweede keer geconfronteerd met een verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Dit keer gaat het om een sluiting van de sportscholen. Voor ons betekent dat dus alle sporten met een abonnement geen doorgang vinden tot 19 januari.

Compensatie Fitness

Het gaat om een sluiting van 5 weken, maar omdat de feestdagen er tussen liggen gaat het gelukkig maar om het missen van 4 weken trainen. Wij zullen jullie dit keer direct compenseren door alle abonnementen een maand op te schorten. Dit zullen jullie merken doordat er of 1 januari of 1 februari geen automatische incasso zal komen.

Degene die geen gebruik wil maken van deze compensatie kan een mail sturen naar info@smcdebron.nl. Wij zijn u zeer dankbaar voor deze steun en support.

Blijf in beweging

Bewegen blijft heel belangrijk. Bewegen heeft tal van voordelen maar draagt ook bij aan een beter afweersysteem. Lees meer informatie over het belang van bewegen hier:

Wij zullen ook dit keer via verschillende kanalen jullie voorzien van oefeningen die jullie thuis kunnen doen om lekker actief en fit te blijven. Houdt onze website, Facebook en YouTube kanaal in de gaten. Ook voor onze speciale kerst work-out!

Wij hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben, maar mochten jullie nog vragen hebben dan zijn wij het beste telefonisch te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 8 uur tot 13uur en via de mail op info@smcdebron.nl.

Wij wensen jullie ondanks deze donkere dagen toch hele fijne feestdagen toe en hopen jullie snel weer te mogen begroeten om te sporten bij SMC de Bron!

Zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf gezond!

Team SMC de Bron

fitness vinkeveen

Fitness update

Vanaf 1 juli mogen wij gelukkig ook in de fitness binnen weer aan de slag! Wij hebben jullie erg gemist. Om te mogen trainen moeten we voldoen aan richtlijnen van NOC*NSF en de gemeente De Ronde Venen. Daarnaast zijn er regels opgesteld omgang en hygiëne. 

SMC de Bron

Buiten fitness

Goed nieuws wij mogen weer gedeeltelijk aan de slag qua fitness! Nu de maatregelingen van de regering gedeeltelijk worden versoepeld, gaan wij buiten voor het pand trainingen geven. U als lid kunt hier gebruik van maken.

Corona reglementen SMC de Bron

Na groen licht van RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport breidt SMC de Bron per a.s. maandag 4 mei de mogelijkheden voor reguliere fysiotherapeutische zorg uit en zijn wij heel blij dat wij weer aan het werk kunnen!

Compensatie fitness coronaperiode

Allereerst enorm bedankt voor de ondersteunende berichten en begrip. Met dit nieuwsbericht willen wij jullie op de hoogte brengen over jouw lopende lidmaatschap bij SMC de Bron.