Specialisten in beweging
De-Bron-37b-van-1

Buitensporten

Beste sporters,

Het mooie voorjaarsweer vraagt om lekker buiten te gaan sporten!

Met gepaste afstand en uiteraard in achtneming van geldende corona regels willen wij het buitensporten graag weer gaan oppakken.

U als sport lid kunt hier de komende drie weken vrij gebruik van maken.

Vanaf maandag 8 maart starten wij met vier lessen per week.

Maandag:
17:00 – 17:50 uur
18:00 – 18:50 uur

Donderdag:
08:00 – 08:50 uur
09:00 – 09:50 uur

Er mogen per les maximaal 8 personen deelnemen. Vol = vol dus schrijf u snel in.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar info@smcdebron.nl.

Om deze activiteiten te kunnen aanbieden moeten wij voldoen aan de richtlijnen van NOC*NSF en de gemeente De Ronde Venen. Dit protocol vindt u in de bijlage en wij vragen u dit goed door te lezen. Helaas beschikken wij niet over alle e-mailadressen dus help ons door uw mede groepsgenoten op de hoogte te brengen van deze sport activiteit. Wij hebben zin om volgende week weer samen “hard” aan de slag te gaan om samen gezond en in beweging te blijven.

Graag tot volgende week!

Met sportieve groet,

Team SMC de Bron

Bijlage: 1 reglement buiten sporten, zie hieronder

Reglement buiten fitness SMC de Bron maart 2021

Onder voorwaarden mag er in de buitenlucht gesport worden.

Om te mogen trainen moeten we voldoen aan richtlijnen van NOC*NSF en de gemeente De Ronde Venen. Daarnaast zijn er regels opgesteld m.b.t. omgang en hygiëne. We verzoeken iedereen deze maatregelen goed door te nemen en na te leven, zodat we veilig en vooral weer met veel plezier kunnen sporten!

Wie mogen er trainen:

Alle leden van SMC de Bron.

Voor de leden gelden onderstaande punten:

 • Blijf thuis bij: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en koorts.
 • Blijf thuis als iemand bij uw thuis bovenstaande ziekteverschijnselen vertoont.
 • Houd anderhalve meter afstand met onze medewerkers en andere deelnemers.
 • Ga voordat u naar De Bron komt thuis naar het toilet.
 • Kom omgekleed naar de locatie met alleen een gevulde bidon, handdoek en reinigingsdoek om de sportattributen na gebruik te reinigen.
 • Was uw handen tenminste twintig seconden volgens de RIVM richtlijnen voordat u naar ons toekomt en als u weer thuis aankomt.
 • Hoesten en niezen doet u in uw ellebogen.

Accommodatie

Er wordt getraind buiten voor bij SMC de Bron. Hierbij wordt de 1,5meter regel in acht genomen.

De kleedkamers zijn niet beschikbaar, voor noodgevallen is wel een toilet en handenwasgelegenheid beschikbaar.

Aankomst en vertrek

 • Kom voor de veiligheid en de ruimte bij voorkeur lopend of met de fiets.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de training naar SMC de Bron.
 • Volg de bewegwijzering bij de praktijk. De patiënten voor fysiotherapie hebben een eigen route    naar binnen.
 • Blijf na de training niet “hangen” en ga direct naar huis.
 • Freek en Martin zijn als BHV-er ook de corona coördinatoren en bij vragen kunt u hen aanspreken.

Training

Voor aanvang van de fitness liggen alle attributen buiten al klaar. Indien de materialen het toestaan heeft iedereen zijn eigen setje. Indien dit niet lukt zal tussendoor deze materialen schoongemaakt worden. Net als na afloop zullen de gebruikte materialen (matjes, dumbells, ballen etc.) worden schoongemaakt met uw zelf meegebrachte reinigingsdoekje. Dit om te voorkomen dat er teveel wordt gelopen. Voor iedere sporter zorgen wij voor een spuitbus met desinfectie materiaal.

De-Bron-37b-van-1

Corona Update 15 december

Tijdens de nieuw aangekondigde lockdown mogen de fysiotherapiepraktijken open blijven. Omdat fysiotherapie valt onder de medische contact beroepen mogen de fysiotherapeutische / revalidatie behandelingen worden voortgezet. Uiteraard onder de geldende RIVM maatregelingen.

Fitness

Helaas heeft de overheid ons voor de tweede keer geconfronteerd met een verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Dit keer gaat het om een sluiting van de sportscholen. Voor ons betekent dat dus alle sporten met een abonnement geen doorgang vinden tot 19 januari.

Compensatie Fitness

Het gaat om een sluiting van 5 weken, maar omdat de feestdagen er tussen liggen gaat het gelukkig maar om het missen van 4 weken trainen. Wij zullen jullie dit keer direct compenseren door alle abonnementen een maand op te schorten. Dit zullen jullie merken doordat er of 1 januari of 1 februari geen automatische incasso zal komen.

Degene die geen gebruik wil maken van deze compensatie kan een mail sturen naar info@smcdebron.nl. Wij zijn u zeer dankbaar voor deze steun en support.

Blijf in beweging

Bewegen blijft heel belangrijk. Bewegen heeft tal van voordelen maar draagt ook bij aan een beter afweersysteem. Lees meer informatie over het belang van bewegen hier:

Wij zullen ook dit keer via verschillende kanalen jullie voorzien van oefeningen die jullie thuis kunnen doen om lekker actief en fit te blijven. Houdt onze website, Facebook en YouTube kanaal in de gaten. Ook voor onze speciale kerst work-out!

Wij hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben, maar mochten jullie nog vragen hebben dan zijn wij het beste telefonisch te bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 8 uur tot 13uur en via de mail op info@smcdebron.nl.

Wij wensen jullie ondanks deze donkere dagen toch hele fijne feestdagen toe en hopen jullie snel weer te mogen begroeten om te sporten bij SMC de Bron!

Zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf gezond!

Team SMC de Bron

fitness vinkeveen

Fitness update

Vanaf 1 juli mogen wij gelukkig ook in de fitness binnen weer aan de slag! Wij hebben jullie erg gemist. Om te mogen trainen moeten we voldoen aan richtlijnen van NOC*NSF en de gemeente De Ronde Venen. Daarnaast zijn er regels opgesteld omgang en hygiëne. 

SMC de Bron

Buiten fitness

Goed nieuws wij mogen weer gedeeltelijk aan de slag qua fitness! Nu de maatregelingen van de regering gedeeltelijk worden versoepeld, gaan wij buiten voor het pand trainingen geven. U als lid kunt hier gebruik van maken.

Corona reglementen SMC de Bron

Na groen licht van RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport breidt SMC de Bron per a.s. maandag 4 mei de mogelijkheden voor reguliere fysiotherapeutische zorg uit en zijn wij heel blij dat wij weer aan het werk kunnen!

Compensatie fitness coronaperiode

Allereerst enorm bedankt voor de ondersteunende berichten en begrip. Met dit nieuwsbericht willen wij jullie op de hoogte brengen over jouw lopende lidmaatschap bij SMC de Bron.

Verantwoord hardlopen tijdens de coronacrisis

Hardlopen is een goed alternatief om in deze coronatijd in beweging te blijven. Zeker nu  onze eigen fitness net als andere fitness scholen en sportverenigingen gesloten zijn. Maar wanneer je niet gewend bent om te hardlopen kun je sneller een blessure oplopen. Dit zijn onze tips om verantwoord te starten met hardlopen.

Sporten en bewegen in tijden van het coronavirus

Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Echter door de genomen corona maatregelingen moeten we met zijn allen thuis blijven en komt bewegen en sporten onder druk te staan. Maar juist nu is het extra belangrijk om te blijven bewegen.

Corona Update 4 april

Allereerst super bedankt voor de leuke en ondersteunende berichten in deze bizarre en verwarrende tijd. Afgelopen dinsdag heeft onze minister-president bekent gemaakt dat de nu lopende maatregelen verlengd worden tot tenminste 28 april.

SMC de Bron gebruikt de MijnZorgApp

Om u nog beter van dienst te zijn maakt SMC de Bron vanaf heden gebruik van een nieuwe app; Mijnzorgapp. Deze app heeft vele voordelen zoals het bekijken van uw afspraken en het krijgen van een herinnering van uw afspraak.