Specialisten in beweging

Onze Visie

Sport Medisch Centrum de Bron; gezondheidszorg in brede zin! Bij SMC de Bron willen we op een eerlijke manier en op een zo breed mogelijk vlak (meerdere specialiteiten) patiënten van hun klachten af helpen, maar vooral ook preventief te werk gaan. Veel klachten ontstaan door een disbalans tussen belasting en belastbaarheid. Wanneer gedurende een lange periode de verhouding tussen belasting en belastbaarheid verstoord is ontstaan er problemen. Dit zijn klachten die ontstaan zonder duidelijke oorzaak, ze “sluipen” er langzaam in. Uiteraard is het van groot belang om eerst de meest beperkende symptomen te verhelpen (b.v. pijn of een blokkade in een gewricht) om daarna de disbalans aan te pakken. Het aanpakken van de disbalans tussen belasting en belastbaarheid kunnen we op twee manieren doen: of de belasting verlagen (rust nemen) of de belastbaarheid verhogen. Onze missie is het verhogen van uw belastbaarheid om klachten te verhelpen en in de toekomst te voorkomen. Dit kunnen we doen door het bewegingspatroon te verbeteren aan de hand van bijvoorbeeld manuele therapie, oefentherapie, medical taping of door individuele zolen aan te meten. Ook kunnen we bepaalde spieren trainen op kracht, uithoudingsvermogen en stabiliteit. Op deze manier lossen we niet alleen
het huidige probleem op, maar verminderen daarmee ook de kans op het terugkomen van klachten. Hieruit blijkt dat preventie belangrijk is en dat
preventie een steeds grotere plaats binnen de fysiotherapie inneemt. Naast het behandeltraject geven we adviezen over hoe u in de toekomst het ontstaan van klachten kunt voorkomen. Als het op uw werk erg druk is en u veel stress hebt is het niet verstandig om bij het sporten erg intensief te werk te gaan omdat uw belasting dan al erg hoog is. Matig intensief bewegen om u te ontspannen en de doorbloeding te stimuleren is dan wel verstandig.

U kunt bij SMC de Bron niet alleen terecht voor medische fitness om klachten te verhelpen maar u kunt ook onder begeleiding van een fysiotherapeut/gediplomeerd trainer blijven trainen om uw belastbaarheid te trainen of te onderhouden. Fitness is misschien niet de meest spectaculaire manier van sporten maar het is wel een goede manier om uw belastbaarheid te trainen en er zo de voorwaarden te scheppen zodat u in het algemeen dagelijks leven geen blessures of klachten oploopt. 

Onze Missie

Binnen SMC de Bron werken we samen met meerdere disciplines waaronder diëtiste Hester Viveen en Schiedon orthopedisch schoentechniek. Dit om onze cliënten zo breed mogelijke zorg aan te bieden.
Het doel van SMC de Bron is om ervoor te zorgen dat uw balans tussen belasting en belastbaarheid in alle opzichten optimaal is!

Onze filosofie

SMC de Bron streeft ernaar hoogwaardige fysiotherapeutische diensten te bieden in een prachtig, modern pand.

Onze focus op onze fysiotherapeuten en permanente educatie is ongeëvenaard en garandeert onze fysiotherapeuten geavanceerde behandelingen en revalidatietechnieken die beschikbaar zijn voor alle soorten stoornissen en aandoeningen, te begrijpen en in de praktijk te brengen.