Specialisten in beweging

Sinds mei 2014 versterk ik het team van de Bron. Ik ben 37 jaar, getrouwd, moeder van twee dochters en woonachtig in Vinkeveen. In 2004 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Waarna ik al snel de kinderen in de praktijk ben gaan behandelen.
Werken met kinderen is voor mij een uitdaging, omdat kinderen vaak onverwacht reageren en ik mijn creativiteit in mijn behandeling kan verwerken. Omdat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken ben ik mij hier verder in gaan specialiseren. In 2011 heb ik de 3-jarige Master opleiding Kinderfysiotherapie succesvol afgerond. Als Master kinderfysiotherapeut begeleid ik kinderen met motorische problemen met als doel hen zo optimaal mogelijk te laten bewegen en te ontwikkelen. De uitdaging is het kind in een veilige omgeving plezier te laten krijgen in het bewegen. We kunnen niet van alle kinderen sterren maken maar we kunnen ze wel allemaal laten stralen. Dit kan er dan toe leiden dat een kind met meer zelfvertrouwen ook beter functioneert in zijn fysieke en sociale omgeving.

Om voortdurend op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, volg ik regelmatig nascholingscursussen, studie- en congresdagen.
Een aantal cursussen die ik gevolgd heb zijn:
– Kinderorthopedie; hypermobiliteit, sportgerelateerde klachten, rugklachten, scoliose
– Babymassage
– Functionele klachten bij kinderen
– Zuigelingenasymmetrie en Plagiocephalometrie
– Zuigelingenasymmetrie; Diagnostiek en Interventie
– Kinderen in Beweging

Sinds september 2019 volg ik de opleiding te kinderbekkentherapeut. Een kinderbekkenfysiotherapie is een specialisme binnen de (kinder)fysiotherapie die zich richt op de problemen rond buik, bekken en bekkenbodem bij kinderen, en de mogelijke behandeling daarvan.

Naast het behandelen van kinderen ben ik ook werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Bij de behandeling van volwassen heb ik mij de laatste jaren gespecialiseerd in COPD- en orthese revalidatie.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk sportief bezig te zijn in de vorm van hardlopen, skeeleren en korfballen.

Susanne-Kroon