Specialisten in beweging

Ik ben in 1993 afgestudeerd aan de Internationale Academie voor Fysiotherapie te Utrecht. Hierna heb ik mijn dienstplicht vervuld als fysiotherapeut op de kromhout kazerne te Utrecht. Tijdens deze periode heb ik mij verder kunnen bekwamen op de gebieden van sportfysiotherapie, tapen en revalidatietraining.

Na mijn dienstplicht ben ik aan het werk gegaan op mijn eerste stageadres, waar ik mij heb gespecialiseerd op het gebied van sportschoeisel en zooltjes (podologie). Dit was een heel klein maar zeer gespecialiseerd gebied van de fysiotherapie wat toen nog door weinig fysiotherapeuten gedaan werd. Al snel werkte ik voor b.v.: Ajax, WillemII, Heerenveen, F.C. Antwerp, Lokeren, AA Gent, de Nederlandse heren-, en dameshockeyteams en het Nederlands dames (voor het toernooi waar zij Europees kampioen werden) en heren volleybalteam, schaatser Bob de Jong en andere individuele sporters.

Ook ben ik 11 jaar fysiotherapeut geweest van de voetbalclub Alphense Boys.

In 2000 ben ik in Doorn gaan werken in een praktijk voor fysiotherapie met een eigen fitnessruimte. Ik heb hier cursussen gevolgd over sporthaptonomie en het manuele gedeelte van de Osteopathie.

Sinds 2001 ben ook als fysiotherapeut verbonden aan farmaceut Novo Nordisk waar ik verantwoordelijk ben voor het behandelen en medisch trainen van het personeel.

In oktober 2003 ben in Vinkeveen bij de Bron terecht gekomen waar ik mij in januari 2005 heb ingekocht.

In april 2005 hebben we de praktijk verbouwd tot Sport Medisch Centrum de Bron, een praktijk met een eigen fitnessruimte. In 2009 ben ik afgestudeerd als bedrijfsfysiotherapeut om hierna ook met ArBron te starten. Arbron is een bedrijf wat zich bezighoudt met verzuim en verzuimpreventie. Door (in tegenstelling tot de grote arbodiensten) te werken met korte lijnen binnen een bedrijf willen we klachten snel onderkennen en verhelpen. Hierdoor verkorten of voorkomen we het verzuim. In dit nieuwe concept werken we nauw samen met het management of de HR-afdeling om tot een uniek en voor het bedrijf ideale manier van verzuimmanagement te komen. Hierna heb ik ook nog de opleiding medical taping gedaan. Halverwege 2015 ben ik begonnen aan de master Oncologisch fysiotherapeut maar door gebeurtenissen op de praktijk ben ik na het met goed gevolg afgelegde eerste jaar gestopt. De praktijk groeide hier al snel uit zijn jasje en moesten we op zoek naar een grotere ruimte. In 2017 vonden we die in het gebouw van de voormalige bibliotheek. Na een enorme verbouwing gingen wij hier op 10 juni 2017 officieel open. De praktijk is nu klaar voor de toekomst en ik wil mij vanaf nu verder ontwikkelen in de oncologie en lymfedrainage.

Freek-van-Vliet