Specialisten in beweging

Afgelopen juli 2021 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut bij Sport Medisch Centrum (SMC) de Bron. Na mijn stageperiode bij SMC de Bron (februari 2021 - juli 2021) ben ik direct het team komen versterken.

Voor mijn studie als fysiotherapeut heb ik acht jaar in de horeca gewerkt, dit verklaard waarom ik altijd met iedereen een praatje maak en hou van gezelligheid. Naast de horeca heb ik ook bokslessen gegeven voor de jeugd en buitenritten begeleid. Toen ik startte met mijn opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik bijna direct aan de slag gegaan als small groep trainer en personal trainer (2017 - 2021). Dit heb ik gedaan tot ik ben afgestudeerd.

Tijdens mijn studie fysiotherapie heb ik heb het vak fysiotherapie zo breed mogelijk geprobeerd te observeren en hieruit mijn lering getrokken. Ik heb stage gelopen bij een aantal verschillende praktijken. Maar mijn grote stage tijdens mijn studie was in het academisch ziekenhuis op de afdeling traumachirurgie, vaatchirurgie, medisch psychiatrische unit, kort verblijf en acute opname afdeling. Hier heb ik veel geleerd over de verschillende traject, het mobiliseren, activeren en het natraject van patiënten. Ook was de communicatie in deze omgeving ontzettend belangrijk omdat het merendeel van de patiënt net een heftig ongeluk hadden meegemaakt, ze niet meer wisten of ze ooit nog naar huis zouden gaan of dat ze misschien wel moeten leren leven met hun handicap.

Door de ervaring op meerdere gebieden ben ik enorm gegroeid als fysiotherapeut. Ik heb veel verschillende soorten klachten gezien en weet hoe het traject er uit ziet in de tweede lijn. Dit geeft als voordeel dat ik heel goed weet hoe ik verder moet borduren op de behandeling die bijvoorbeeld werd gegeven in een ziekenhuis.

Naast mijn stage heb ik ook nog een cursus dynamisch tapen gevolgd. Hier heb ik leren tapen op een andere manier dan kinesiotape. Naast het tapen heb ik ook een minor driedimensionale gewrichtssturing gedaan waardoor ik nu veel manuele mobilisatie technieken en kan kan gebruiken tijdens mijn behandeling. Door deze minor heb ik een extra stage kunnen lopen waardoor ik meer praktijk ervaring heb opgedaan. Ook heeft deze minor zeker mijn interesse gewekt voor het manuele vakgebied van de fysiotherapeut.

Ik vind groeien als therapeut erg belangrijk en daarom ben ik afgelopen september 2021 gestart met de master Orofaciale therapie aan de SOMT in Amersfoort. Als Orofaciale therapeut kun je veel verschillende klachten behandelen in de regio hoofd/hals. Denk hierbij aan tinnitus (oorsuis), duizeligheid, kaakproblematiek, hoofdpijn, aangezichtspijn, etc.

Mijn doel is om na deze studie ook mijn master te halen als manueel therapeut zodat ik over de kennis beschik van hoofd/hals, gehele wervelkolom en gewrichten. Graag zou ik een zo groot mogelijk netwerk opbouwen waarbij ik zo veel mogelijk patiënten kan helpen.

Momenteel heb ik dus genoeg plannen voor de komende vijf jaar.

Do-1