Specialisten in beweging

Bij SMC De Bron is het voor kinderen ook mogelijk om in groepsverband op speciale tijden te fitnessen.  Onze kinderfitness lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar.

Onder begeleiding van onze kinderfysiotherapeut Susanne Kroon wordt er gewerkt aan persoonlijke doelen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren al vroeg in aanraking komen met sport en blijven bewegen.  Doordat kinderen nog volop in de groei zijn wordt daar rekening meegehouden tijdens de oefeningen, waarbij de uitdaging en plezier voorop staan!

Bij kinderfitness gaat het er anders aan toe dan bij volwassenen, maar met dezelfde uitdagingen en vooral hetzelfde plezier. Door sport doen kinderen verschillende (motorische) vaardigheden en eigenschappen op zoals doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, teamspirit, etcetera.

Tijdens de fitness wordt aandacht besteed aan de algehele fitheid en de bekwaamheid in sport-, en spelactiviteiten. De fitness vindt eenmaal per week plaats en duurt een uur. Na een (gezamenlijke) warming-up op de cardio apparaat krijgen de kinderen te maken met alle facetten van de fitness; Circuittrainingen, cardiotrainingen, fit en fun circuits en spelletjes maken deze les een feest voor uw kind.

Met de kinderfitness worden verschillende doelen nagestreefd:

  • Het plezier van kinderen in bewegen en sporten te vergroten.
  • Het zelfvertrouwen en het competentiegevoel van de kinderen in sport-, en spelactiviteiten te verbeteren.
  • De fitheid van de kinderen te verbeteren.

 

De kinderfitness is bedoeld voor met of zonder klachten kinderen tot 16 jaar, die graag willen sporten. De reden om te komen sporten kunnen onder andere de volgende zijn:

  • Algehele fitheid en of conditie verbeteren.
  • Verbeteren van de motoriek of vaardigheden waar het kind moeite mee heeft.
  • Medische klachten door o.a. rugklachten of revalidatie na een blessure.

Als uw kind graag wil komen sporten, dan kunt u uw kind aanmelden. Er zal dan een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek. Hier zal dan bekeken worden wat de reden is om te komen sporten en aan de hand hiervan wordt er een programma gemaakt voor uw kind. Als er medische klachten aanwezig zijn, dan kan uw kind wellicht in aanmerking komen voor een vergoeding via de zorgverzekering. Als dit niet het geval is dan kan uw kind op basis van een abonnement komen sporten.