Specialisten in beweging

Fysiotherapie Mijdrecht

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Met zijn kennis en kunde helpt de fysiotherapeut u bij het voorkomen, verhelpen en of verminderen van uw lichamelijke klachten. Of zoals het in medische termen heet ‘’het houdings- en bewegingsapparaat’’. U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Voor wie is fysiotherapie geschikt

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt, dan kunt u terecht bij de fysiotherapeut.

Afhankelijk van uw situatie komt u bij de fysiotherapeut praktijk. In sommige gevallen komt de fysiotherapeut eerst bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer 25 minuten per keer. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen gevolgd door een onderzoek. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage, mobilisaties, medical taping en of dry-needeling. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting

Als onderdeel van de behandeling doet u zelf ook oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam.

SMC de Bron heeft een contract met alle zorgverzekeraars. Dit houdt in mits u aanvullend verzekerd bent uw behandelingen vergoed worden, bekijk uw polis voor meer info. Daarnaast heeft de praktijk status A+ hiervoor voldoen wij aan hoge kwaliteit eisen. Alle therapeuten zijn CKR gekwalificeerd, dit houdt in dat alle therapeuten voldoen aan de herscholing en kwaliteitseisen opgesteld door het Koninklijk Genootschap Fysiotherapie.