Specialisten in beweging

Zodra u weet dat u zwanger bent zal er veel veranderen in uw leven. Naast dat er een nieuw leven in uw leven komt, verandert er ook veel in het lichaam van de vrouw. Het lichaam zal zich gaan aanpassen en voorbereiden op een zwangerschap van 9 maanden en een bevalling daarna. Dit betekent dat er in de hormoonhuishouding van een vrouw veel gebeurt. Deze veranderen geven regelmatig fysieke klachten. Bekend zijn misselijkheid, opgezette borsten, een veranderend slaappatroon, een vergrote behoefte naar bepaalde voeding, en een verhoogde aandrang om naar het toilet te gaan. Naast deze klachten ervaart ruim 25% van alle zwangere vrouwen klachten rondom het bekken, van matige tot ernstige pijn. Deze klachten komen door een verandering van de hormoonhuishouding. Een aantal hormonen beïnvloeden tevens de bewegelijkheid van gewrichten en maakt het lichaam weker ter voorbereiding van de bevalling.
Deze klachten uiten zich vaak in; lage rugpijn, liespijn, stuitpijn, pijn bij het schaambeen, al dan niet met uitstraling tot aan de knie. Deze fysieke klachten kunnen u belemmeren in uw dagelijkse activiteiten, terwijl dat niet nodig is. Onze oefentherapeut Iris Kidron past de succesvolle methode van Cecile Rost toe bij haar patiënten.
Deze methode bestaat uit eenvoudige oefeningen, manipulatie en aanpassingen in uw beweeggedrag. Deze methode maakt de vrouw bewust hoe zij met haar zwangere lichaam anders en pijnvrij kan bewegen. Dit helpt de vrouw om haar dagelijkse activiteiten uit te kunnen blijven voeren. Over het algemeen hebben vrouwen met klachten rondom het bekken voldoende aan 3 a 4 behandelingen.