Specialisten in beweging

Corona reglementen SMC de Bron

SMC De Bron is weer geopend voor behandelingen!

Na groen licht van RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport breidt SMC de Bron per a.s. maandag 4 mei de mogelijkheden voor reguliere fysiotherapeutische zorg uit en zijn wij heel blij dat wij weer aan het werk kunnen! De fysieke mogelijkheden voor hands-on fysiotherapie in de praktijk worden vanaf maandag op een veilige manier uitgebreid. Dit gebeurt aan de hand van een protocol dat goedgekeurd is door het Ministerie van VWS en het RIVM en daarbij staat de veiligheid voor de patiënt en therapeut uiteraard voorop. Met deze voorzorgsmaatregelen kan fysiotherapie binnen de ‘anderhalve meter samenleving’ goed worden uitgevoerd. Hieronder leest u onze nieuwe voorzorgsmaatregelen:

veilig-naar-de-fysiotherapeut

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0297-266700 of het contactformulier op de website invullen.  Bij het maken van een afspraak worden er een aantal vragen gesteld om te beoordelen of de afspraak in de praktijk plaats kan vinden. Bij twijfel of wanneer de situatie verandert (bijvoorbeeld bij ziekte), vragen we u om contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bespreken wat de beste optie is.

Een afspraak kan alleen in de praktijk plaats vinden indien u geen corona verschijnselen heeft.

 • Annuleer de afspraak als u één van de volgende symptomen heeft: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Annuleer de afspraak als iemand in uw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Annuleer de afspraak als iemand in uw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat u tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet u thuisblijven tot 14 dagen na het laatste contact.

Hoe ziet behandeling in de praktijk eruit?

Een behandeling in de praktijk kan op een veilige en verantwoorde manier plaatsvinden met een aantal aanpassingen. Een afspraak in de praktijk ziet er daarom dus anders uit dan voorheen.

Om de anderhalve meter tot elkaar aan te kunnen houden is de praktijk anders ingericht. Zo staan in de oefenruimte alle apparaten op 1,5 meter afstand van elkaar. Wij maken na de behandeling de behandelbank schoon en maken dagelijks alle oppervlakken die aangeraakt worden extra schoon.
Al onze medewerkers zijn gezond en werken alleen indien zij geen COVID-19 gerelateerde klachten hebben. Ons team werkt met een aangepast rooster, zodat er zo min mogelijk mensen tegelijk aanwezig zijn in de praktijk. Wij wassen onze handen voor en na de behandeling minimaal 20 seconden met water en zeep.

De behandeling zelf kan er ook iets anders uitzien dan voorheen en in bepaalde gevallen zal de therapeut gebruik maken van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een mondkapje. Deze beschermingsmiddelen zijn niet altijd nodig; de therapeut kan hier meer informatie over geven.

Daarnaast vragen we al onze patiënten om zich aan een aantal regels en voorschriften te houden:

 • Was thuis uw handen minimaal 20 seconden met water en zeep. Eventueel kunt u dit bij binnenkomst in de praktijk herhalen.
 • Houd 1,5 meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk.
 • Kom alleen of indien noodzakelijk met maximaal 1 begeleider/ouder (broertjes en zusjes zijn helaas nog niet welkom).
 • Zorg dat u maximaal 5 minuten van tevoren aanwezig bent en ga na de behandeling direct naar huis.
 • Neem twee eigen (bad)handdoeken mee voor op de behandelbank en eventueel een thuis gevulde bidon met water.
 • Kleedt u thuis om en maak geen gebruik van de douches.
 • Gebruik het toilet alleen in uiterste noodzaak.
 • Voorkom contact tussen uw handen en uw gezicht.
 • Vrij trainen in de oefenzaal zonder afspraak is op dit moment niet mogelijk.
 • Houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op.

Deze regels gelden ter aanvulling op de gebruikelijke voorwaarden en hygiënemaatregelen van het RIVM:

 • geen handen geven,
 • regelmatig en zorgvuldig handen wassen,
 • hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
 • en het gebruik van papieren zakdoekjes welke achteraf weggegooid worden.

Wij hopen op een ieders begrip en medewerking om samen zo goed mogelijk deze periode door te komen. Naast deze nieuwe mogelijkheden voor behandeling in de praktijk blijft online fysiotherapie middels (beeld)bellen uiteraard ook een belangrijk alternatief en dit blijft mogelijk voor iedereen waarvoor dit gewenst of noodzakelijk is.

Mocht u naar aanleiding van onze nieuwe maatregelingen nog vragen hebben neem dan contact met ons op. Wij zijn er klaar voor en blij dat we u weer mogen verwelkomen in onze praktijk!

Team SMC de Bron