Specialisten in beweging

Verantwoord hardlopen tijdens de coronacrisis

Niet te hard van stapel lopen

hardlopen

Hardlopen is een goed alternatief om in deze coronatijd in beweging te blijven. Zeker nu  onze eigen fitness net als andere fitness scholen en sportverenigingen gesloten zijn. Maar wanneer je niet gewend bent om te hardlopen kun je sneller een blessure oplopen. Dit zijn onze tips om verantwoord te starten met hardlopen.

  • Zorg voor goede schoenen. Wanneer je normaal gesproken een andere sport beoefent of nu begint met sporten, heb je misschien niet de juiste schoenen. Stel het kopen van hardloopschoenen niet uit. Wij kunnen je adviseren over welke hardloopschoenen het beste bij jou looptype passen. Je kunt deze schoenen uiteraard ook bij ons aanschaffen maar dat moet natuurlijk niet. Op het gebied van hardloopschoeisel en zolen werken wij samen met Schiedon orthopedie.
  • Start rustig. Dit is misschien wel de belangrijkste tip en het punt waarop het voor veel mensen fout gaat. Vooral mensen die in hun dagelijks leven erg actief zijn in een andere sport, zijn geneigd om direct op volle snelheid te starten. Hoewel dit qua conditie waarschijnlijk prima gaat, is dit voor je spieren en gewrichten geen goed idee. Laat jezelf rustig wennen aan de nieuwe beweging en bouw vervolgens langzaam op. Begin altijd met een warming-up en loop na het rennen even uit. Zo verminder je de kans op overbelasting.
  • Doe ook mee met de oefeningen die op ons YouTube kanaal en op onze facebookpagina staan. Zo versterk je jouw spieren en voorkom je blessures.
  • Kies je route zorgvuldig. Als je deze maand gaat hardlopen, ben je waarschijnlijk niet de enige. Om veilig te kunnen hardlopen is het belangrijk om niet allemaal op hetzelfde moment naar dezelfde plek te gaan. Let op dat je de 1,5 meter afstand tot anderen kunt aanhouden. Is het druk op je gekozen route? Pas de route dan aan of ga de volgende keer op een ander tijdstip de deur uit. Daarnaast blijf je natuurlijk thuis als je verkouden bent en was je je handen zorgvuldig.

Toch last van een pijntje of op zoek naar meer advies?

verantwoord hardlopenNeem contact met ons op, dan kunnen we je direct helpen. We zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar (0297266700) en je kunt ons bereiken via de mail: info@smcdebron.nl

Om je vragen te stellen of om een afspraak te maken.

Wij wensen jullie heel veel plezier bij het hardlopen en pas op: Raak niet verslaafd! 🙂

hardlopen smc de bron