Specialisten in beweging

Sporten en bewegen in tijden van het coronavirus

Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Echter door de genomen corona maatregelingen moeten we met zijn allen thuis blijven en komt bewegen en sporten onder druk te staan. Maar juist nu is het extra belangrijk om te blijven bewegen.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Bewegen heeft talloze voordelen: het zorgt voor een goede weerstand, heeft een positief effect op je mindset, het verbetert je nachtrust en het is goed voor je hart en longen. Bewegen helpt om de kans te verkleinen op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische aandoeningen.

Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en NOC*NSF heeft de Vereniging voor Sportgeneeskunde (i.s.m. Maxima MC) een richtlijn opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Landelijke Beweegadviezen

Amsterdam UMC heeft samen met NOC*NSF, Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en de Vereniging voor Sportgeneeskunde adviezen opgesteld om de komende weken veilig en verantwoord te sporten. De vier instanties hebben een richtlijn met tips opgesteld dat is te downloaden.

Het doel van deze richtlijn is het geven van voorlichting over sporten en bewegen als je: 1) geen klachten hebt; 2) wel klachten hebt van neusverkoudheid / hoesten / keelpijn / benauwdheid en / of koorts; en 3) als je ziek bent geweest.

Op deze manier zorg je, ook met het coronavirus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kan je op een veilige manier sporten. Bekijk de richtlijn van RIVM: Bewegen in tijden van corona: https://nocnsf.nl/media/2521/sport-en-beweegtips-in-tijden-van-het-coronavirus.pdf

Wat doet SMC de Bron om het bewegen te stimuleren

Ondanks uiteraard alle begrip voor de maatregelen die genomen zijn vinden wij het ook zeer vervelend dat u momenteel niet kan sporten. Om toch fit te blijven, zetten wij regelmatig filmpjes met oefeningen en challenges op ons Youtube kanaal. Ga naar ons YouTube kanaal.

U komt dan bij ons kanaal en daar staan alle filmpjes met oefeningen en challenges! Abonneer op ons kanaal (gratis) en je wordt op de hoogte gehouden als er nieuwe oefeningen of challenges op staan. De filmpjes delen wij ook op onze Facebook pagina.

Hardlopen is een goed alternatief om in deze coronatijd in beweging te blijven. Maar wanneer je niet gewend bent om te hardlopen kun je sneller een blessure oplopen. Lees hier onze tips om verantwoord te starten met hardlopen.

Toch last van een pijntje of op zoek naar meer advies?

Neem contact met ons op, dan kunnen we je direct helpen. We zijn van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar (0297266700) en je kunt ons bereiken via de mail: info@smcdebron.nl

Om je vragen te stellen of om een afspraak te maken.

Wij wensen jullie heel veel succes en plezier bij welke vorm van bewegen dan ook! Zorg goed voor jezelf en elkaar en blijf gezond!