Specialisten in beweging
Nationale Diabetes Challenge

Wandelen is behandelen

Dat is het motto van de Nationale Diabetes Challenge(NDC) vanuit de Bas van de Goor Foundation! De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement, waarbij u wekelijks samen gaat wandelen onder begeleiding van Paul Kunkeler (fysiotherapeut) en Tessa Mossinkoff (diëtiste) en of andere zorgprofessionals.

Deze challenge is ontwikkeld om de kwaliteit van leven bij mensen met en zonder diabetes te verbeteren door middel van bewegen en leefstijl advies. Een super leuk, gezond en gezellig evenement, dat niet alleen bijdrage aan een gezonde leefstijl, maar ook de inwoners en hun zorgverleners met elkaar verbindt.

Dit jaar vindt de challenge plaats van dinsdag 3 mei t/m 24 september.

Wat houdt de NDC in:

  • 20 weken lang wandelen we 1x per week met elkaar. Dit jaar lopen wij dit jaar op de dinsdagavonden om 19:00 vanaf 3 mei 2022.
  • Het startpunt is wisselend vanuit; Vinkeveen, Waverveen, Wilnis en Mijdrecht.
  • Daarnaast ga je 1x per week zelf wandelen.
  • De wandelchallenge wordt afgesloten met een landelijke 4 daagse finale. Deze finale week vindt plaast van 21 t/m 24 september. Hiervan wandelen we drie dagen in onze eigen omgeving en de laatste dag, wandelen we gezamenlijk met alle deelnemers uit Nederland, in Arnhem.
  • Er is keuze uit de volgende afstanden: 3,5,10,15,20 km.
  • Het niveau van de challenge is “de beginnende wandelaar”. Afstanden boven de 20km zullen daarom NIET worden gelopen en het wandeltempo zal worden aangepast aan de groep.
  • Deelname kost €5 euro per persoon.
  • De challenge is geheel vrijblijvend.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben of twijfelen of het iets voor u is, dan kunt u mailen naar info@tmdietetiek.nl of info@smcdebron.nl.

Er wordt ook nog een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze vindt plaats op:

Dinsdag 19 april om 19.00.

Locatie: SMC de Bron (Tuinderslaantje 4 te Vinkeveen)

Enthousiast geworden?

Ga jij met ons de uitdaging aan? Geef je dan op via onderstaande link:

https://www.nationalediabeteschallenge.nl/smcdebron/inschrijving/